Eindelijk: een inzamelingsactie waarbij kinderen zélf de hoofdrol spelen. Via Kids 4 Kids geeft SOS Kinderdorpen kleine wereldverbeteraars tussen 8 en 12 een manier om leeftijdsgenootjes te helpen die het minder goed hebben dan zij.

Het initiatief kadert in de kernmissie van SOS Kinderdorpen, om kinderen vanuit een warm nest te laten opgroeien tot maatschappelijk betrokken wezens, die in staat zijn om ook op te komen voor zichzelf.

Via Kids 4 Kids wil SOS Kinderdorpen de kinderen bewust maken van de positieve impact die zij kunnen hebben op het leven van andere kinderen. Maar ook, op zichzelf. Het Kids 4 Kids-concept wil dit bereiken door bewustmaking te koppelen aan fundraising én een uniek bedankingsevent op 19 oktober in het gezelschap van een motivational coach en topatleten zoals Kim Clijsters, Kim Gevaert, Ann Wauters en Aagje Vanwallegem.

“Beweging zorgt er uiteraard voor dat onze kinderen zich beter in hun vel voelen en daarmee ook mentaal sterker zijn. Maar ook zijn kinderen graag deel van een groter geheel.”
Pieter Michiels, motivatiecoach voor Kids 4 Kids.

Waarom Kids 4 Kids?

Tenniscoach Philippe Geladé (23) bedacht Kids 4 Kids toen hij Kim Clijsters hielp bij een sportdag voor de kinderen uit het Belgische Kinderdorp. Hij vond dat zo’n speciale dag dat hij ook meteen zelf iets wilde doen. En dus richtte hij Kids 4 Kids op, samen met en ten voordele van SOS Kinderdorpen België.

“Vanuit mijn werk als coach ondervind ik dat kinderen heel veel voor elkaar kunnen en willen betekenen. De positieve intenties zijn er zeker, maar ze weten die niet altijd om te zetten in actie. Soms worden ze ook over het hoofd gezien als het om hun engagement voor goede doelen gaat. Kids 4 Kids geeft hen een doel én een manier om iets te doen voor andere kinderen,” aldus Philippe Geladé, organisator en initiatiefnemer.

“Vanuit mijn werk als coach ondervind ik dat kinderen heel veel voor elkaar kunnen en willen betekenen.”
Philippe Geladé, initiatiefnemer Kids 4 Kids.

Philippe schakelde ook motivatiecoach Pieter Michiels in, die op de sportdag twee clinics komt geven om de dag samen te starten en af te sluiten. Hij ziet vooral het enorme potentieel van onze jeugd:

“De nieuwe tijdskinderen komen met een veel groter bewustzijn. Ze zien de wereld om zich heen en begrijpen beter wat hun rol hierin is of kan zijn. En het mooiste? Ik zie via mijn coaching dat kinderen alle kracht in zich hebben om met elke situatie om te gaan. Misschien nog wel meer dan volwassenen.”

“De nieuwe tijdskinderen komen met een veel groter bewustzijn. Ze zien de wereld om zich heen en begrijpen beter wat hun rol hierin is of kan zijn.”
Pieter Michiels, motivatiecoach voor Kids 4 Kids.

“Maar om te kunnen groeien en bloeien, heeft een kind een veilige plek nodig,” vult Hilde Boeykens, managing director bij SOS Kinderdorpen, aan. “Idealiter vinden kinderen die veiligheid en geborgenheid bij hun familie, in een omgeving waarin ze gerespecteerd worden én onvoorwaardelijke zorg krijgen. Maar als die familie – om wat voor reden dan ook – hapert of zelfs helemaal wegvalt, dan komt SOS Kinderdorpen in beeld. Wij ondersteunen, versterken of vormen een familiecontext, want wij geloven dat ieder kind een sterke basis verdient.

Hoe gaat Kids 4 Kids in zijn werk?

Meedoen is simpel. Op zondag 15 september kunnen de kids zich (via papa of mama) aanmelden op www.sos-kinderdorpen.be. Hier maken ze hun eigen sponsorpagina aan waarbij familie en vrienden rechtstreeks kunnen doneren aan hun actie. 

Om mee te trainen met onze topatleten moeten er dan aan twee voorwaarden worden voldaan:

Ten eerste: er snel bij zijn! De plekken voor de trainingen zijn uiteraard beperkt, dus enkel de eerste 170 inschrijvingen kunnen er op 19 oktober bij zijn.
De inschrijvingen starten op 12 september en sluiten op 15 september om 18u59.  Ten tweede moeten de deelnemertjes dan ook voor 16 oktober minstens 300 euro ingezameld hebben. Geen zorgen: via facebook en instagram zorgt Kids 4 Kids voor de nodige inzamel-inspiratie. Ook de deelnemende atleten, zelf stuk voor stuk geëngageerde ouders, moedigen de deelnemende kinderen graag aan.

De Kids 4 Kids sportdag

De grote dag start om 9u op de Kim Clijsters Sport and Health Club in Bree. We starten met een training van motivatiecoach Pieter Michiels om met de juiste mindset eraan te beginnen. Doorheen de dag krijg je dan 4 sportinitiaties, en je mag dus met élke topatleet meetrainen. ’s Middags is er een lekkere lunch voorzien voor jou én de ouders. 

Want natuurlijk worden ook papa en mama niet vergeten. Voor hen zal er een silent auction plaatsvinden waarbij ze misschien wel naar huis gaan met een exclusieve sportoutfit van Belgische topatleten. De ouders kunnen verder een padel-initiatie volgen, of gewoon vanuit de cafetaria hun kroost aan het werk zien!

Motivatiecoach Pieter Michiels vat de dag mooi samen: “Deze sportdag is een perfecte afsluiter van de Kids 4 Kids-actie! Beweging zorgt er uiteraard voor dat onze kinderen zich beter in hun vel voelen en daarmee ook mentaal sterker zijn. Maar ook zijn kinderen graag deel van een groter geheel. Dat gevoel vind ik heel belangrijk op de Kids 4 Kids-dag. We hebben onze kinderen en hun groot hart voor Kids 4 Kids gezien. En daar buigen wij diep voor!”

De opbrengst

De opbrengst van Kids 4 Kids gaat integraal naar SOS Kinderdorpen. Dat heeft als organisatie één doel: een positieve impact hebben op het leven van kinderen die opgroeien in een moeilijke familiesituatie. SOS Kinderdorpen zet zich al 70 jaar in om àlle kinderen een warme thuis te geven: in België en daarbuiten. “Groot worden kan je niet alleen, daar heb je familie voor nodig. Kids 4 Kids geeft via SOS Kinderdorpen de kans om mee te bouwen aan een warm nest voor kinderen die het minder goed hebben dan zijzelf,” aldus Hilde Boeykens – managing director SOS Kinderdorpen. Ze vervolgt: “Het is mooi om te zien dat ook de jeugd zich voluit voor ons willen inzetten, het spreekt alleen maar voor hun groeiend sociale bewustzijn.”

“Groot worden kan je niet alleen, daar heb je familie voor nodig. Kids 4 Kids geeft via SOS Kinderdorpen de kans om mee te bouwen aan een warm nest voor kinderen die het minder goed hebben dan zijzelf.”
Hilde Boeykens, Managing Director SOS Kinderdorpen België.

De deelnemende atleten

 • Kim Clijsters: Kim clijsters is een voormalig toptennisspeelster. Ze behaalde zowel in het enkel als dubbelspel de 1ste positie op de wereldranglijst. Ze won in totaal 4 Grand Slams waarvan 3 In haar 2de carrière als tennismoeder. Kim is al jaren ambassadrice van SOS Kinderdorpen.
 • Kim Gevaert: Kim Gevaert is een voormalig sprintster van wereldklasse met een gouden medaille op de Olympische spelen en verschillende europese en wereldtitels achter haar naam. Ze is daarnaast mama van vier kinderen én ambassadrice van SOS Kinderdorpen.
 • Aagje Vanwalleghem: Aagje Vanwalleghem is een voormalig topturnster die België mocht vertegenwoordigen in de finale van de Olympische Spelen in Athene. Ondertussen is ze gestopt met turnen op wereldniveau, maar geeft ze lezingen én schreef ze een boek over het belang van veerkracht. Ze is daarnaast mama van twee kinderen.
 • Ann Wauters: Ann Wauters is een topbasketspeelster die hoge ogen gooit met de Belgian Cats. Haar nationale en internationale titels en onderscheidingen zijn bijna niet meer te tellen. Naast topsporter is Ann Wauters ook mama van drie kinderen.

Samengevat

 • Wat? Een inzamelingsactie én een initiatie met topatleten
 • Wie? Sportieve kinderen tussen 8 en 12 jaar
 • Deelnemende atleten? Kim Clijsters, Kim Gevaert, Ann Wauters en Aagje Vanwalleghem
 • Waarom: Om SOS Kinderdorpen te steunen
 • Waar? De Kim Clijsters Sport and Health Club in Bree
Belangrijke data
 • Zondag 15 september: inschrijven Kids 4 Kids tussen 8u en 18u59
 • Zaterdag 19 oktober: Kids 4 Kids sport- en muziekdag van 9u tot 17u

Voor meer informatie, deelname of steunen van geregistreerde acties: 
kijk op de site van SOS Kinderdorpen.


Disclaimer: Tekst werd integraal overgenomen om de nuance van de actie niet te laten verloren gaan.

Jaarlijks steunt Ouder Blog tijdens De Warmste Week een goed doel dat aandacht schenkt aan kinderen/jongeren. In de loop van het jaar zetten we ook andere goede doelen die betrekking hebben op kinderen in de spotlight.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *