Deze maand openen de pretparken weer hun deuren. Naast de gekende attracties en shows zullen er ook dit seizoen weer enkele nieuwigheden te bewonderen zijn de Belgische pretparken en deze in onze buurlanden. Wij bundelden de belangrijkste nieuwigheden in een kort overzichtje.

Walibi

Walibi Belgium gaat voor een wereldpremière. Want vanaf juni scheur je in de achtbaan Pulsar met hoge snelheid over het water. Met andere woorden een kruising tussen een splash en een rollercoaster. Bestaat al, zeggen jullie in de Efteling met “De Vliegende Hollander”. Waar, maar het concept van Pulsar is echt uniek op de wereld.

Concreet? Je wordt in een wagen omhoog getrokken tot een hoogte van 45m. Daarna wordt je los gelaten en schiet naar beneden waarna je met bijna 100km/u door het water vliegt en terug omhoog naar zo’n 45m op de rit nog eens achterwaarts te maken.

Walibi Belgium opent zijn deuren vanaf zaterdag 26 maart.

Bobbejaanland

Het Kempense Bobbejaanland heeft dit seizoen twee nieuwe attracties die opengaan voor het grote publiek. De gekende Revolution-achtbaan kreeg een facelift met als extraatje: een speciale bril die je het gevoel geeft dat je de rit beleeft in een virtuele wereld. Voor de durvers is er het Nightmare Motel. Een griezelig doolhof waar je echt geen hele nacht wil doorbrengen.

Het familiepark in Lichtaart is open vanaf zaterdag 26 maart.

Océade

Voor de kinderen dit jaar geen ingrijpende wijzigingen in het Brusselse waterpretpark Océade. Volwassenen hebben daar meer geluk. Dit jaar kreeg Saunaland een volledige make-over. Zo is er een nieuwe hamam en ook de drie sauna’s worden grondig onder handen genomen. Net als bij de pretparken gaan ook hier de deuren van het vernieuwde deel open op zaterdag 26 maart. Saunaland is in de prijs van het toegangsticket inbegrepen en enkel volwassenen zijn er toegelaten.

Plopsaland De Panne

Ook de Plopsagroep vernieuwt regelmatig in zijn parken. Deze keer is het weer de beurt aan het park in De Panne. Hier is de nieuwkomer de houten achtbaan Heidi (open vanaf eind juni). Deze gloednieuwe attractie vlakbij het kasteel van Samson is 22 meter hoog, meer dan 600 meter lang en de wagentjes daveren met 71 kilometer per uur over de rails van een houten achtbaan. De achtbaan is onderdeel van het nieuwe themagebied waarin Heidi, het legendarische weesmeisje uit de Alpen, centraal staat.

Het park in De Panne is terug open vanaf zaterdag 26 maart. Echter is deze dag al volzet. Voor zondag tijdens het openingsweekend, zijn er wel nog tickets beschikbaar via de site Plopsa.be!

Bellewaerde

Zoals we reeds aangehaald hebben in een eerder bericht over het pretpark bij Ieper zijn er daar geen nieuwe attracties voorzien dit seizoen. Bellewaerde zet dit voorjaar vooral in op evenementen. Zo kunnen kindjes tijdens de paasvakantie op paaseieren zoektocht, komen de sterren van Nickelodeon naar het park en is er eind juni een heus zomerfestival. Fans van Jommeke en zijn vrienden kunnen de bende ontmoeten in juli.

Ook in Ieper zwaaien de poorten van het park open op paaszaterdag nl. 26 maart.

Europapark

Europapark neemt je vanaf het voorjaar van 2016 (na Pinksteren) mee naar een vissersdorpje in Ierland. In dit nieuwe themagebied kunnen bezoekers kennismaken met een schommelschip, een leuke kinderachtbaan en een rustige tractorrit maken. Daarnaast komt ook in het Iers themagebied ook een speelhal. Ook qua eten en drinken zullen de bezoekers hier niet op hun honger blijven zitten. Hier zullen de bezoekers traditionele Ierse snacks kunnen proeven.

Dit Duitse pretpark is vanaf zaterdag 19 maart geopend.

Phantasialand

Nog in Duitsland opent in Phantasialand later dit jaar een nieuw, duister pretparkgebied. Dat krijgt de naam Klugheim en stelt met Raik een nieuwe achtbaan voor. Op de site wordt de attractie omschreven als een rit die ‘de kleine achtbaanliefhebber plezier zal bieden en voor onervaren passagiers niet te intensief is.’ Speciaal aan deze achtbaan is dat de attractie in een andere staat nl de Taron. Deze laatste is een multi-lanceer-achtbaan en echt eentje voor de durvers onder ons.

Net als Europapark kan men ook hier terecht vanaf zaterdag 19 maart.

Efteling

Het Nederlandse pretpark Efteling is het hele jaar geopend. Dit jaar echter geen nieuwe attractie maar een gloed nieuw sprookje dat vanaf 24 maart te bewonderen is in het Nederlandse Kaatsheuvel. Met Pinokkio is de Efteling toe aan zijn 29ste sprookje. Het oorspronkelijk Italiaanse verhaal van Pinokkio, de houten speelgoedpop die een echte jongen wilde worden, staat in de schijnwerpers in het Sprookjesbos. Naast dit nieuwe sprookje zijn er ook weer tal van evenementen zoals het Negen-pleinenfeest. De volgende nieuwe attractie in de Efteling is voorzien voor 2017 en de werken zijn reeds van start gegaan.

Toverland

Misschien minder bekend bij het grote publiek maar een pretpark dat zeker de moeite is om te bezoeken is het Nederlandse Toverland. Ook hier geen nieuwe attracties dit seizoen maar een heus feestjaar met tal van evenementen en feestelijkheden. Dit ter gelegenheid van het 15 jarige bestaan van het familiepretpark in Sevenum (op minder dan 2u rijden van Gent).

Je kan je laten onderdompelen in de prachtige wereld van Toverland vanaf 19 maart.

1 reactie

  1. Annelore

    10 maart 2016 op 09:10

    Toverland staat ook op ons lijstje voor uitstappen tijdens de zomer. Het is er op de een of andere manier nog nooit eerder van gekomen

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *