Ouder Blog kookt! Misschien wel een nieuwe reeks die geboren wordt, want wat is er leuker dan koken voor en met je kinderen? In deze nieuwe reeks delen we leuke, en vooral makkelijke receptjes. Recepten die de meeste kinderen graag lusten, en makkelijk te maken zijn na een lange dag school/werk. We trappen af met een geweldig lekkere chicken cheeseburger, geïnspireerd op het HelloFresh recept voor cheeseburger met tomaat en cheddar kaas.

Ingrediënten

Wat hebben we zoal nodig voor deze overheerlijke chicken cheeseburger? Natuurlijk een lekkere kipburger en een (hamburger)broodje. Maar ook groentjes en een sausje voor de afwerking.

  • kippenburger
  • (hamburger)broodje
  • sla (naar keuze)
  • tomaat
  • augurk
  • saus (naar keuze)
  • kaas (in ons geval cheddar)
  • aardappelen
  • kruiden naar keuze (voor de aardappelschijfjes)
  • olijfolie

Bereiding

We beginnen met de aardappelen te schillen en te wassen. Daarna snijden we deze in partjes en gooien we ze in een kom. Hierbij doen we kruiden naar keuze (dit kunnen bv BBQ-kruiden zijn of Italiaanse kruiden) en een scheutje olijfolie. Goed mengen en de aardappelschijfjes op een, met bakpapier afgedekte, ovenplaat leggen. Bak de aardappelschijfjes in, een voorverwarmde oven, op 185 graden gedurende 20 à 25 minuten.  Draai ze half weg eens om zodat beide kanten bruin bakken.

Natuurlijk hebben we nog de kippenburger die gebakken moet worden. Dit kan perfect in de pan met een klontje boter of scheutje olijfolie. Maar kan evengoed ook tussen de grill opgewarmd worden. Hierin heb je de keuze naar gelang jullie smaak.

Voor de afwerking van de hamburger snijden we het broodje doormidden. Wij kozen voor een tijgerpistolet van de bakker. Maar een gewoon hamburgerbroodje is natuurlijk ook perfect bruikbaar. Deze kan je dan op het einde van de baktijd van de aardappelschijfjes even opwarmen in de oven.

We smeren beide zijde van het broodje in met een saus naar keuze. Op het onderste deel van het broodje leggen we de kippenburger met daarop een plakje (cheddar)kaas. Bovenop de kaas leggen we eventueel nog wat (rucola)sla, tomaat en wat augurkschijfjes. Om dan het broodje terug te sluiten met het bovenste deel.

We leggen het broodje op een bord en leggen er wat aardappelschijfjes bij. Eventueel kan hier ook nog een toefje saus naar keuze bij om je aardappelschijfjes in te dippen.

SMULLEN MAAR!

Allergenen: Ei, melk (inclusief lactose), sesamzaad, glutenbevattende granen, mosterd, olijfolie

Opmerking: De aardappelschijfjes kan je ook vervangen door (zelfgemaakte)frietjes. Maar in de supermarkt verkopen ze ook reeds klaargemaakte aardappelschijfjes (zowel in de verstoog als de diepvriesafdeling).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *