Haal het plezier van zand in huis, zonder de troep! Het magische Super Sand is ultrazacht, droogt niet uit en laat zich makkelijk bewerken. Maak zandtaartjes en kastelen… Het kan allemaal met de bijgeleverde gereedschappen en vormpjes. Antibacterieel en gemaakt van natuurlijke materialen. Door de structuur van het zand is het in een wip opgeruimd.

Super Sand stimuleert de creativiteit van kinderen.

Zo maakt Goliath reclame voor zijn nieuwe product Super Sand. Of dit verkoopspraatje de waarheid is of niet. Dat zochten we voor jullie uit. “We” is de 2,5 jaar oude dochter en mezelf. De leeftijd die Goliath aanraadt is vanaf vier jaar, maar kindjes die iets jonger zijn, kunnen hier onder begeleiding ook wel mee spelen. Al zou ik toch oppassen met kindjes jonger dan 3 jaar.

Oordeel

Eén van de dingen die bovenaan vele verlanglijstjes staat voor Sinterklaas is dit jaar Super Sand. Dit speelzand is net zoals Play-Doh te vinden bij de knutselsets. Vrij logisch want met dit super zand kan je net zoals met plasticine verschillende figuurtjes maken. Het zand voelt bijna zo aan zoals echt zand en dat met de eigenschappen van plasticine. De eerste keer dat je het vastneemt voelt het wat raar aan maar dat went zeer snel.

Het zand is vrij makkelijk te kneden in verschillende figuurtjes. Ook met de meegeleverde vormpjes kan je zeer vlot figuurtjes maken. Je vult deze en draait ze dan om in de meegeleverde bak of op je speeltafel. Anders dan bij klei of plasticine gaat het zand zeer goed uit de vormpjes waardoor je snel een toren kan bouwen. Plezant is ook dat je de gemaakte figuurtjes snel als “los zand” uit elkaar kan halen.

Nog een voordeel van Super Sand is dat het helemaal geen rommel achter laat. Gemorst zand is makkelijk op te rapen omdat het wat aan elkaar kleeft. Verder kleeft het amper aan je handen. Het speelzand is ook anti-allergisch, waardoor zo goed als iedereen ermee kan spelen. Super Sand is namelijk gemaakt uit natuurlijke producten.

Zowel de dochter als ik hebben ons al goed geamuseerd met het super zand. Ze vindt het fascinerend om vormpjes te maken met het zand. Ook dat het nadien zo makkelijk terug uit elkaar gaat, vindt ze enorm leuk. Dat er niets aan haar handen bleef kleven, een groot verschil met bv Play-Doh, was ook een hele verrassing. Ondanks dat we er nog maar enkele keren mee hebben kunnen spelen is ze al helemaal fan van dit zuper zand.

Super Sand

We testten het basispakket Super Sand Classic – Bouwen met zand. Deze doos bevat:

  • 450 g zand
  • 1 bak
  • 6 geometrische vormpjes

Super Sand is te koop bij de meeste speelgoedwinkels zoals o.a. Fun. Maar ook online bij o.a. Bol.com Momenteel zijn er vijf pakketten beschikbaar nl.:

  • Starter: 450 gr zand.
  • Classic: 450 gr zand, een bak en zes geometrische vormen.
  • Animals: 675 gr zand, een bak, drie dubbele 3D dierenvormpjes (olifant, leeuw, aap), een roller (pootafdruk), een gladde roller en een handvat.
  • Castle: 900 gr zand, een bak, vier grote kasteelvormen, vier kleinere kasteelvormen, een roller (steentjes- of baksteenmotief) met handvat en een stempel (steentjes- of baksteenmotief). Verkozen tot Speelgoed van het jaar in de categorie 4 tot 5 jaar.
  • Giant: 1.350 gr zand, een grote bak, vier grote kasteelvormen, een parapluvorm, zes geometrische vormpjes, twee rollers (steentjes- en baksteenmotief), een handvat en een spatel.

Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Super Sand (Goliath)
Beoordeling:
51star1star1star1star1star

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *