Afgelopen week werd het Speelgoed van het Jaar bekend gemaakt. De winnaars in verschillende categorieën zijn trots op hun prestaties. In de categorie “Gezelschapsspellen voor het hele gezin” werd Roar! van 999 Games tot winnaar gekroond. Het is de eerste keer dat een gezelschapsspel van het Nederlandse 999 Games tot winnaar wordt gekroond in de Belgische verkiezing van Speelgoed van het Jaar.  Het winnend spel Roar! is een interactief bordspel waarbij de combinatie wordt gemaakt van een gewoon bordspel en de interactie met een app op een tablet of smartphone.

Roar!

Roar! is een bordspel waarin de tablet of smartphone op een spectaculaire manier in het spelsysteem zit verwerkt. Eén van jullie speelt het ontsnapte monster en bedient de tablet. De anderen zijn scheikundigen, die het monster proberen te vangen.

Na elke beurt laat het monster via de tablet verschillende geluiden horen, die met locaties op het speelbord overeenkomen. Op basis daarvan moeten de scheikundigen proberen te bepalen waar het monster zich bevindt. Omdat de geluiden door elkaar lopen en de scheikundigen het niet altijd met elkaar eens zijn, is dat nog niet zo eenvoudig. Zowel het monster als de scheikundigen hebben speciale eigenschappen tot hun beschikking om het zichzelf gemakkelijker en de ander(en) moeilijker te maken.

Elke beurt doet het monster met behulp van het digitale apparaat een aantal stappen, waarna de scheikundigen op het speelbord hetzelfde doen, eventueel begeleid door speciale eigenschappen. Met de tablet of smartphone wordt daarna het speelbord gescand om te controleren of alles volgens de regels is gegaan of het spel is afgelopen. Het monster wint als hij zijn missie op tijd volbrengt. De scheikundigen winnen als ze het monster vangen of verhinderen dat het zijn missie op tijd volbrengt.

De kosteloze applicatie is geschikt voor de meeste ioS- en Android-besturingssystemen De interface van de applicatie is zeer intuïtief. Je raakt er dus snel aan gewend en bent binnen no-time aan het spelen. Het speelbord heeft een eenvoudige en een moeilijke kant, zodat je de moeilijkheidsgraad voor de scheikundigen kunt aanpassen!

Speelgoed van het jaar

De jury van Speelgoed van het Jaar koos Roar! als winnaar vanwege de innovatieve aspecten van het bordspel. Het unieke aan Roar! is dat er een tablet of smartphone op een spectaculaire manier in het spelsysteem is verwerkt. Het samenwerken in het spel spreekt gezinnen ook erg aan.

Eén van de spelers speelt het ontsnapte monster en bedient de tablet. De anderen zijn scheikundigen, die door samen te werken het monster proberen te vangen. De interactie tijdens het  samenwerken zorgt voor een totaal nieuwe spelbeleving dan wanneer ieder voor zich speelt. De vrolijke en levensechte geluiden van de locaties en het monster zorgen voor een intense spanning voor iedereen!

Bord- en kaartspellenuitgeverij 999 Games mag deze prijs voor het eerst in ontvangst nemen. Wel is zij eerder finalist geweest. Directeur Michael Bruinsma is blij met deze vooruitgang: “Als Nederlands bedrijf zijn we al vele malen voor de Nederlandse Speelgoed van het Jaar-prijs genomineerd of als winnaar uit de bus gekomen. Dit is de eerste keer dat een van onze spellen deze prestigieuze prijs in België wint en daar zijn we trots op. Belgen staan bekend als gezelligheidsdieren en daar horen spellen bij! Het belang van naamsbekendheid wordt met deze prijs vergroot, zodat meer gezinnen met ons merk in aanraking komen. Hierdoor willen we met onze producten meer speelplezier in de Belgische huiskamers brengen”.

Roar! is geschikt voor spelertjes vanaf 7 jaar en kan gespeeld worden van 2 tot 4 spelers. Een tablet/smartphone wordt niet meegeleverd in de speldoos.

999 Games

999 Games is geen onbekende in de wereld van gezelschapsspellen. Ze brengen niet alleen spellen uit die populair zijn bij volwassen maar ook leuke spelletjes voor de jongste onder ons. Zo brachten ze al de succesreeks Carcassonne, De Kolonisten van Catan en Regenwormen uit. Maar ook het leuke partyspel 30 Seconds is door 999 Games uitgebracht.

Vraagje: Welk gezelschapsspel vinden jullie (kinderen) het leukst om te spelen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *