De naam van spelauteur Haim Shafir doet waarschijnlijk niet direct geen belletje rinkelen. Al zal het spel ‘Halli Galli’ veel onder jullie wel bekend in de oren klinken. Dit populaire reactiespelletje ‘met de bel’ is sinds 1990 miljoenen keren (in verschillende edities) over de toonbank gegaan. Halli Galli is een internationale klassieker, die in meer dan 20 landen op de markt is gebracht. Ondertussen verschenen er al enkele opvolgers waaronder Speed Cups. Dit spelletje combineert het snel reageren met het behendig stapelen/plaatsen van plastic bekertjes. Hier thuis wordt het sinds kort regelmatig gespeeld en dus werd het tijd om onze mening eens te geven.

Speed Cups

Iedere speler heeft een setje van vijf gekleurde bekers, waarmee hij/zij zo snel mogelijk opdrachten probeert te vervullen. De opdrachten zijn afgebeeld op de 24 opdrachtkaartjes. Hierop vind je horizontaal of verticaal georiënteerde combinaties van voorwerpen in dezelfde vijf kleuren. De oriëntatie bepaalt of je jouw bekers moet stapelen of naast elkaar moet plaatsen.

Een speler draait de bovenste kaart om, waarna alle spelers zo snel mogelijk hun bekers in de juiste volgorde moet zetten. Ben je klaar, dan sla je op de bel. Wanneer iedereen heeft gebeld, controleer je de bekers. De snelste speler met de juiste combinatie krijgt de opdrachtkaart als winstpunt.

Het spel is voorbij wanneer alle opdrachtkaartjes zijn verdeeld. De speler met de meeste kaartjes is de winnaar.

Conclusie

Speed Cups is een leuk reactiespelletje dat soms zorgt voor hilarische taferelen. Het spel is niet alleen leuk voor kinderen. Ook volwassenen kunnen zich er enorm met vermaken. Het draait om snel reageren en combineren. Bovendien is behendigheid ook van enorm belang, zeker bij het naast elkaar plaatsen van de bekertjes. Zeker omdat je met z’n allen als eerste op de bel wil slaan. Het is misschien niet een echt origineel concept, maar wel een enorm verslavend spel. Zeker omdat je telkens op nieuw als eerste je bekertjes in de juiste volgorde wil plaatsen/stapelen. Een aanrader!

Auteur: Haim Shafir
Uitgever: 999 Games
Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Speelduur: 15 minuten

Speed Cups is o.a. verkrijgbaar bij de betere speelgoedwinkel en online bij Bol.com.


Disclaimer: Dit bericht bevat enkele affiliate links. Wij hebben het spel zelf aangeschaft en de review is onze eigen mening.

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Speed Cups
Beoordeling:
51star1star1star1star1star

1 reactie

  1. De vakantie vloog voorbij

    19 september 2019 op 13:23

    […] Maar ook namen we kleine Herrie twee keer mee naar een Europese wedstrijd van ‘den Antwaarp’. Ze keek haar ogen nog al uit met al dat volk en gezangen. En toch genoot ze ervan en wil ze zeker nog meer naar de voetbal zei ze. Natuurlijk speelden we ook regelmatig gezelschapsspelletjes zoals Speed Cups. […]

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *