Slapen, leren, stoeien, … Een kinderkamer is een plaat waar kindjes zich moeten thuis kunnen voelen. Naast inrichting zijn ook voldoende daglicht en temperatuur belangrijk in een kinderkamer. Sterker nog: daglicht is onmisbaar voor de gezondheid van kinderen. Ook een goed verluchte kamer is essentieel.

Tips voor een gezonde kinderkamer:

  • Zorg voor voldoende daglicht in de kinderkamer. Daglicht is nodig om uw kinderen te laten groeien en hun ontwikkeling te stimuleren. Men adviseert om als glasoppervlak in m² in de kinderkamer minimaal 25% van het beloopbare vloeroppervlak te nemen. (Voorbeeld: bij een beloopbaar vloeroppervlak van 20 m² heeft u dus minimaal 2 m² glasoppervlak nodig). Hou je je aan deze tip, dan zal er zeker voldoende daglicht zijn in de kamer.
  • Goede ventilatie van de kinderkamer is uitermate belangrijk. Oude, zuurstofarme lucht bevat veel allergenen, bacteriën en schimmels die zo snel mogelijk afgevoerd moeten worden uit de kinderkamer. Bovendien is frisse, zuurstofrijke lucht veel eenvoudiger te verwarmen en warm te houden. Dus het scheelt ook nog eens in uw energieverbruik.
  • De ideale temperatuur in een (kinder)slaapkamer is 18°C. Met voldoende daglicht wordt de kamer automatisch al voor een deel opgewarmd.

Voldoende daglicht

Ramen zijn essentieel om voldoende daglicht in een (kinder)kamer te krijgen. VELUX heeft verschillende systemen die hiervoor kunnen zorgen. Naast de gekende dakramen heeft VELUX ook gevel elementen. Hierdoor kan je op een veilige manier voldoende daglicht in een kinderkamer brengen zonder dat kindjes dit kunnen open doen en zo uit het raam vallen. In combinatie met een VELUX dakraam zorg je tevens voor voldoende verluchting, en dit op een veilige hoogte. Zo kan van een (kinder)kamer onder een schuin dak toch nog iets leuks maken.

Raamdecoratie

Natuurlijk willen kinderen ’s nachts ook voldoende donkerte hebben in hun slaapkamer. Daarvoor heeft VELUX ook de gepaste raamdecoratie voor. Voor de jongere kinderen is er een leuke Disney-collectie, terwijl tieners meer iets zullen hebben aan effen gordijnen in een leuke kleur. Beide zijn verkrijgbaar in de VELUX shop. Naast raamdecoratie heeft VELUX ook aangepaste muggengaas voor zijn vensters. Zo maken muggen en vliegen tijdens de warme dagen minder kans om in de kinderkamer te komen.


Uitgelichte afbeelding: Velux

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *