Af en toe trekken we er eens op uit voor een weekend. Na enkele malen De Katjesberg als uitvalsbasis te hebben gebruikt om de Efteling te bezoeken, kozen we deze keer eens een ander park uit. We trokken richting Nederlands Limburg om een weekendje uit te rusten. Roompot Weerterbergen was de gastheer voor een aangenaam verblijf.

Roompot

Roompot Vakanties is één van de grootste aanbieders van verblijven op vakantieparken en campings in de Benelux. Deze parken bevinden zich in zowel Nederland als Duitsland. Zo vindt je niet alleen parken aan zee maar ook in aantrekkelijke natuurlijke omgevingen in het binnenland.

Momenteel heeft de groep zo’n 200 bungalowparken en 23 campings in haar aanbod. De vakantieparken bieden een ruime keuze aan accommodaties met o.a. luxe bungalows, chalets, familie villa’s, kampeerplaatsen, appartementen, …. De vakantieparken hebben tevens een uitgebreid aanbod aan faciliteiten zoals zwembaden, bowlingbanen, sportfaciliteiten en restaurants. Dit is verschillend van park tot park.

Weerterbergen

Het vakantiepark Weerterbergen is een domein dat volop in de natuur ligt. Een ideale uitvalsbasis om in de omgeving te gaan wandelen of te gaan fietsen. Maar ook steden zoals Roermond, Venlo en Eindhoven liggen vlakbij. Bovendien kan je het park ook gebruiken om een bezoekje te brengen aan het pretpark Toverland.

Maar ook het park biedt heel wat ontspanningsmogelijkheden. Zo kan je natuurlijk een duikje nemen in het zwembad. Of een tochtje maken met een roeiboot of pedalo op het grote meer dat deels door het park loopt. Daarnaast kan je ook glowgolfen, midgetgolfen of bowlen. Voor de kinderen is er ook een indoorspeeltuin, trampolines en speelpleintjes doorheen het park. Ook met de nodige sportfaciliteiten en de Koos Kids Club kunnen ze zich goed vermaken. Bovendien kan in het park ook fietsen of go-carts kunnen gehuurd worden. Natuurlijk zijn er ook de nodige restaurants en is er een supermarkt.

Review

Roompot Weerterbergen is een aangenaam park. De vele natuur op en rond het park zorgen voor de nodige rust. Ook het grote aanbod aan faciliteiten is ideaal voor jong en oud. Het Glow in the dark golfen is eens totaal iets anders dan het standaard midgetgolfen. Het parcours is afwisselend genoeg en de moeilijkheidsgraad is goed doenbaar voor jongere kinderen. De supermarkt heeft een ruim assortiment en bv de porties van de gourmetschotels zijn meer dan voldoende groot. Ook de versheid van het vlees, de broodjes en koffiekoeken zijn top.

De accommodaties zijn proper en ruim. Bovendien zijn vele ook reeds gerenoveerd. Wij hadden een mooie bungalow met zicht op één van de kanalen. Ideaal om op een mooie zomeravond te genieten van bv een aperitiefje op het terras. Op onze laatste avond genoten we in één van de restaurants (met zicht op het meer) van een all-in buffet. Het assortiment is ruim, wordt veelvuldig bijgevuld en is tevens ook nog eens lekker.

Tijdens ons weekendje in Weerterbergen huurden we ook een fiets. De fietsen zijn van het merk Gazelle. Allen in de kenmerkende zwart/oranje kleuren van Roompot. De fietsen zijn goed onderhouden en rijden (ondanks de drie versnellingen) zeer soepel. Een aanrader als je geen zin hebt om met je eigen fietsen te zeulen.

We hebben echt genoten van het weekendje in Nederlands Limburg in een fijn en proper park. We gaan zeker nog eens terug en kunnen het park aanraden voor een korte vakantie dichtbij. Want Weerterbergen ligt maar op 1,5u van Brussel en Antwerpen, 2u15 van Kortrijk.


Disclaimer: Dit bericht bevat enkele affiliate links. Het verblijf werd zelf betaald en het bericht bevat onze eigen mening.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *