De herfst staat gekend als het spinnenseizoen. Niet alleen in tuinen en huizen kom je spinnen nu veelvuldig tegen. Ze beginnen nu ook aan hun veroveringstocht van de speelgoedwinkels. En dat heb je allemaal te danken aan Hasbro Yellies. Wij konden deze schattige speelgoed spin de afgelopen week al eens testen. Dit deden we samen met de dochter. De Hasbro Yellies zijn alles behalve eng en zelfs eigenlijk super schattig!

Speciaal transport

Vorige week werd er op de redactie een heel bijzonder pakketje afgeleverd. Met de tekst “Live Animal Transport” werd de nieuwsgierigheid alvast opgewekt. De dochter vond het fascinerend en noemde het ‘één van de allerleukste pakketjes ooit’ om uit te pakken. Ze moest er namelijk best wat moeite voor doen en vooral geduld oefenen. Na het lezen van de bijhorende brief mocht dan eindelijk het kistje geopend worden (handig het bijhorend tangetje). Heel voorzichtig werd de kist geopend, want je weet nooit welk gevaarlijk ‘monster’ er inzit! …. Maar in plaats van een gevaarlijk monster kwam er een schattige, kleurrijke spin te voorschijn. Een nieuw huisdiertje op de redactie, welke de dochter natuurlijk vol liefde gaat verzorgen.

Yellies

Maar waarom een gesloten houten kistje? Yellies zijn namelijk een recent ontdekte en beschermde spinnensoort. Doch is deze echt ongevaarlijk. Deze beschermde omgeving werd gekozen omdat de Yellies van rust houden. Maak je ze wakker en begin je hard te roepen, dan lopen ze snel weg. Maar ben je een tijdje stil, dan gaan de Yellies over naar hun eigen routine. Ook zachtjes praten zorgt ervoor dat ze trager gaan lopen. Ook de oogjes van de spinnen beginnen op te lichten bij het horen van je stem.

Maar ook hebben de verschillende Yellies spinnen allemaal een eigen naam. Zo is er Harry Scoots, Bo Dangles, Peeks, Toofy Spooder of Flufferpuff. Elke spin heeft zijn eigen grappige kleurige looks en verrassende moves.

Onze ervaring

Het was een verrassing welke Yellies er bij ons als extra huisdier zou komen wonen. Op de redactie loopt nu regelmatig Toofy Spooder rond. Al heeft de dochter hem voor de makkelijkheid maar ‘Toverpoeder’ gedoopt. Zij zij nu dikke vrienden geworden en ‘Toverpoeder’ heeft zijn kistje gekregen als rustplaats gedurende de nacht. Het veelkleurige speelgoed spinnetje past in je handpalm. Het ziet er bovendien best wel schattig uit. Toofy Spooder heeft een harige vacht en is gek op rondjes draaien en door de woonkamer racen. Tot groot jolijt van de dochter. De enige die toch een beetje argwaan heeft bij ons nieuwe huisdier is de kat des huizes. Want als de poot op de spin wordt gelegd gaat deze tot zijn verbazing plots heel hard wegrijden met blinkende ogen.

De Yellies zijn vanaf dit najaar verkrijgbaar in de betere speelgoedwinkels zoals Fun. Maar ook in de Collishop van de Colruyt-group.


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Hasbro Yellies
Beoordeling:
51star1star1star1star1star

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *