Fietsen het is iets wat we onze kindjes graag aanleren. Dat leren fietsen geeft je kindjes een beetje vrijheid en ze zijn trots als ze dit kunnen. Maar fietsen is niet echt makkelijk om aan te leren. Zeker omdat je als kleuter nog echt je evenwicht moet vinden op twee wielen.

Met in het achterhoofd het aanleren van het fietsen werd de loopfiets (her)uitgevonden. Dit soort fietsjes is enorm populair bij kindjes vanaf twee tot een jaar of 4 à 5. Met de loopfiets kunnen kleutertjes op een leuke manier de fiets te ontdekken. Dankzij de eenvoud van een loopfiets bewaart je kind gemakkelijker het evenwicht. Het zal het dus plezanter vinden om te fietsen.

Naast leren het evenwicht te bewaren moet je ook kunnen stoppen met een fiets. Vele loopfietsjes zijn echter niet uitgerust met een rem waardoor de overstap naar een echte fiets met trappers nog een stapje moeilijker is. B’TWIN rustte daarom zijn loopfietsjes uit met het Stop Easy systeem. Een remsysteem op maat van kleine handjes waarmee kindjes makkelijk en snel kunnen (leren) remmen.

Het gamma

B’TWIN heeft drie verschillende modellen van hun Run Ride loopfiets ontwikkelt. Een ‘mountainbike’, een fiets voor de echte stadsmus en eerder eentje voor ritjes op het platteland. Alle drie stuk voor stuk leuke loopfietsjes waar kindjes de eerste stapjes in het leren fietsen kunnen zetten.

RUN RIDE 100: het betaalbare loopfietsje

Het eerste loopfietsje in het gamma is de Run Ride 100. Als enigste uit de Run Ride reeks is dit model niet voorzien van het Stop Easy-systeem. Door het Stop Easy systeem achterwege te laten wordt de prijs wat gedrukt, wat dit fietsje toegankelijk maakt voor iedereen.

 • Kleur: wit
 • Adviesprijs: € 39,95
RUN RIDE 500: hippe kleuren voor meisjes en jongens

Het tweede model is de Run Ride 500. Dit loopfietsje is verkrijgbaar in 2 leuke en trendy kleuren. om zelfs de meest veeleisende kinderen over de streep te trekken. De Run Ride 500 is uitgerust met Stop Easy.

RUN RIDE 520: de grote mensen achterna

De Run Ride 520 is een bijzondere loopfiets. Deze reeks is geïnspireerd op de fietsen voor volwassenen uit het B’TWIN gamma. Het resultaat is dat de Run Rude 520 in 3 verschillende versies wordt verkocht: de MTB, de zwarte Cruiser en de roze City. Ook deze 3 loopfietsjes zijn stuk voor stuk uitgerust met het Stop Easy remsysteem.

 • Kleuren: zwart (Cruiser) / roze (City) / blauw (MTB)
 • Adviesprijs: € 59,95

Naast het Stop Easy remsysteem beschikken de Run Rude loopfietsen allemaal over een licht (3,5kg) stalen frame, volle lekbestendige banden en een makkelijk in hoogte verstelbaar zadel en stuur. Tevens biedt B’TWIN levenslange garantie op het frame, stuur/stuurpen en de stijve voorvork.

De test

Van Decathlon kreeg onze driejarige dochter het vorige model van de Run Ride om te testen. Ze was al gewend aan het fietsen met trappers en steunwieltjes dus was het even wennen voor haar om naar een loopfiets over te schakelen. Maar na enkele minuten wennen is ze nu volledig weg van haar B’TWIN loopfiets en crost ze er vlot mee rond. Ook zie je haar meer en meer haar evenwicht zoeken waardoor dit loopfietsje in combinatie met haar andere fiets ideaal is, in onze ogen, om te leren fietsen.

De Run Ride oogt stevig en voelt ook zo aan. Ook is hij lekker licht zodat je hem makkelijk ergens mee naar toe kan nemen. Het zadel en het stuur zijn in een handomdraai in hoogte verstelbaar dankzij een eenvoudige sluiting. Dankzij de volle rubberen banden moet je je geen zorgen maken dat je kindjes lek rijden. Ook het Stop Easy systeem doet wat het moet doen. Remmen gaat vlot, al moet ze nog wel wennen aan het feit is dat ze met haar handje het loopfietsje kan doen stoppen. Hier zijn we alvast fan van deze B’TWIN Run Ride loopfietsen en dan vooral de zwarte Cruiser uitvoering valt in de smaak bij zowel ons als de dochter.


Een witte B’TWIN Run Ride werd ons geschonken door Decathlon. De mening, na ongeveer twee weken testen, is volledig die van ons (en onze dochter). Andere info met dank aan Decathlon en B’TWIN.

 

Samenvatting
Review Datum:
Item:
B'TWIN Run Ride
Beoordeling:
51star1star1star1star1star

4 Reacties

 1. Iwan

  5 april 2017 op 18:41

  Ik ben niet tevreden over deze fiets.
  De achterbrug is veel te breed waardoor de hak van de voet telkens onder de brug komt.
  Dit was online niet te zien.
  Of achter de remmechanisme komt.
  Het maakt niet uit wat de hoogte is van de zadel het probleem bleef zich voordoen.
  Zelf ben ik een ervaren fiets monteur van wedstrijd rijders en vind dit zeer kwalijk.
  De voetjes moeten zo breed uit elkaar om te steppen wat dus niet ergonomisch is.
  Wij heb ook een ander fietsje erbij gekocht

  Beantwoorden

  • Vader

   5 juli 2017 op 22:25

   @IWAN: Helemaal mee eens. Mijn kind heeft net zijn voet pijn gedaan. Welk loopfiets raad je aan?

   Beantwoorden

 2. […] bewaren op twee wielen. Dit is uiteraard belangrijk eens ze echt gaan leren fietsen. Bij sommige loopfietsjes kunnen kindjes zelfs al wennen aan het […]

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *