Bijna elk kind groeit op onder de vleugels van de ouders. En dit in vele gevallen met de steun van de grootouders. Zij zien hun kleinkinderen graag, maar de kleinkinderen gaan ook graag naar hun opa en/of oma. Naast de zorg voor onze kinderen, willen dan ook dat zij een mooie oude dag hebben. Dat zij zo lang mogelijk zelfstandig in hun eigen huisje kunnen blijven wonen. Dit is niet altijd makkelijk, maar gelukkig zijn er hulpmiddelen zoals bv Jane.

Wat is Jane?

Jane is een thuiszorgoplossing. Het bestaat uit een hub, zes bewegingssensoren en drie noodknoppen. Je plaatst de sensoren in het huis, alsook de noodknoppen.

De sensoren zijn zelflerend waardoor ze ongewone activiteit of inactiviteit kunnen waarnemen. Is dit het geval wordt er een melding gemaakt bij de mensen die staan ingesteld bij noodcontacten. Dit is ook het geval als één van de noodknoppen wordt ingedrukt.

Het systeem verwittigd niet iedereen uit de noodcontacten tegelijk. Het gebruikt een soort van ‘ketting’. Zo wordt standaard de eerste persoon in de lijst verwittigd, om nadien, als deze persoon niet reageert, de lijst verder af te gaan. Zo wordt grote paniek vermeden.

Naast het zelflerende van de bewegingssensoren van Jane, kan je deze ook zelf instellen. Zo kan je bv zeggen dat er minstens 1 keer per dag beweging moet zijn in de badkamer.

Waarom Jane?

Vandaag de dag blijven ouderen langer thuis wonen. De vraag naar slimme thuiszorgoplossingen wordt dan ook steeds groter.

  • 94% van ouderen woont nog thuis, en wil ook graag thuis blijven wonen
  • 75% van rusthuisbewoners ontvangt niet genoeg pensioen om de verblijfsfactuur te betalen
  • Zorginstellingen hebben te maken met grote personeelstekorten
  • 67% van alle ongevallen met ouderen gebeurt in de woning

Met de Jane Kit kunnen ouderen zelfstandig blijven wonen. Dankzij de sensoren kunnen zorgverleners meteen te hulp schieten wanneer dat nodig is. Zo kunnen (groot)ouders langer genieten van de vertrouwde omgeving, terwijl familieleden en/of zorgverleners niet 24/7 paraat hoeven te staan.

Q: Zouden jullie dergelijk systeem installeren bij jullie (groot)ouders?


Uitgelichte afbeelding: Phillip Goldsberry via Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *